Uitnodiging Perronmeeting zondag 28 maart

By maart 26, 2021Perronmeeting

Thema: Juichen of buigen?

Zondag voorafgaand aan de Stille week van Pasen draagt de naam Palmzondag. Het verhaal gaat over Jezus die op een ezel Jeruzalem ingaat en waar de menigte hem toejuicht als een koning. Maar is Jezus een koning zoals zij hem graag zien? Wat doen wij? Waar juichen wij voor in ons dagelijks leven? Genoeg te bedenken waarschijnlijk. Zijn wij ook net zo enthousiast juichend en jubelend over Jezus als de mensen uit die tijd? Of kunnen we ook op een andere manier naar Jezus kijken? Hij kwam op een ezel, niet als een prins op een paard. Daar willen we met elkaar over nadenken deze zondag.
Jacqueline Gravesteijn van Perron 1 zal ons meenemen in deze meeting.
Weet je welkom!

Vergeet je niet om aan te melden via www.oosterkerkzm.nl of kijk online met ons mee: (https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ)
of Kerkdienstgemist.nl.
 
Chréche, Kids & Tienermeeting
Voor de kinderen van 0 – 4 jaar is er Crèche. Demelza mag daar leiding zijn. Voor de tieners is er een apart programma georganiseerd door Margret en Arjen. De kinderen worden verwacht in de Perronmeeting in de kerkzaal. We hopen jullie allemaal weer te zien! 
 
Vespers
Bekijk: https://www.youtube.com/watch?v=biSHOjFZ80U 
Wat zijn vespers? Vesper is een meisjesnaam die komt van het Latijnse woord ‘vespera’. Het betekent ‘avond’ of ‘Avondster’. De vespers zijn de avondgebeden in de christelijke kerk. Dit waren de enige gebeden waarbij meerstemmige zang was toegestaan. In het Latijn was Vesper vooral een jongensnaam. (bron: https://www.24baby.nl/babynamen/vesper/) Komende week is er iedere avond een vesper in de Oosterkerk. Het zijn meetings met ruimte voor stilte, klassieke en eigentijdse muziek, gedicht, schilderij en vooral bezinning op wat Jezus aan het kruis heeft gesproken en wat dat voor betekenis voor ons heeft. Meld je nu aan via www.oosterkerkzm.nl en/of kijk de vespers online mee. We beginnen iedere avond om 19.30 uur en zorgen ervoor dat iedereen weer veilig voor de avondklok thuis kan zijn. 
 
Terugblik
Afgelopen zondag was het een lange, maar indrukwekkende, afwisselende en ontspannen meeting. Op YouTube is te zien dat de dienst heel vaak is aangeklikt. De boodschap loog er niet om. Samen knielen onder het kruis in de Oosterkerk. Wat geweldig fijn om nu weer een eigen predikant te hebben. Ds. Pieter Baas gaf aan uit te zien naar de samenwerking en dat is geheel wederzijds. Komende weken zal ds. Pieter Baas allerlei gesprekken voeren met mensen om kennis te maken en om zo een indruk te krijgen hoe hier alles gaat. Zoals gezegd zal het gezin tegen de zomervakantie aan verhuizen naar Zoetermeer. We kijken naar ze uit. God gaat stap voor stap Zijn weg met ons. Zullen we regelmatig voor familie Baas blijven bidden? 
 
Pionierservaring
De telefoon gaat. Of ik mee wil denken met een aantal anderen over het nieuwe partijprogramma van GroenLinks in Zoetermeer. 
De telefoon gaat. De huisartsen van Oosterheem geven aan de beheerder aan gebruik te willen maken van de kerk i.v.m. vaccinaties.
De deur van de kerk staat woensdag open. Veertig maaltijden worden opnieuw uitgedeeld aan ouderen in Oosterheem. De meesten komen het ophalen bij de kerk.  De deur van de kerk staat donderdag open. Drieënvijftig huishoudens komen naar de voedselbank in de kerk. 
Prachtig om zo in de wijk en in Zoetermeer actief te zijn. Zo ook maandag. Ik stond als post bij een woonhuis in Oosterheem. De jongeren van catechisatie kwamen langs en moesten een spijker in een houten kruis slaan. Samen stonden we stil bij de betekenis wat Jezus voor ons heeft gedaan. Zo bijzonder dat we al onze fouten aan het kruis mogen spijkeren. We hoeven er zelf niet mee rond te sjouwen. Jezus wil ze ons vergeven. Wij mogen vrijuit gaan. De jongeren raakten onder de indruk wat Jezus heeft doorstaan. Genade is niet goedkoop. Verwonderd om zo veel liefde fiets ik naar huis.    

Met vriendelijke groet,
 
Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl 
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer