Uitnodiging Perronmeeting zondag 21 maart

By maart 20, 2021Perronmeeting
 Bijzondere Perronmeeting – feest in de Oosterkerk

We hebben lang naar komende zondag uitgekeken. Nu is het bijna zover.
Ds. Pieter Baas, zijn vrouw Rachel en hun kinderen Rozemarijn, Thomas, Joris en Sophie zijn zondag in Zoetermeer.
In een feestelijke meeting samen met de Oosterkerk zullen we een zegen vragen over het werk wat Pieter en zijn gezin voor onze gemeenschap mag gaan doen. God heeft hen geroepen.
We zijn dankbaar voor alle goede contacten die er al mogen zijn en we zien uit naar een fijne samenwerking. De familie Baas zal vlak voor de zomervakantie vanuit Houten verhuizen naar Berkelstroom 47, 2721 AG.
De meeting zal vandaag wat langer duren dan normaal en begint al om 09.30 uur!
Helaas mogen er maar een beperkt aantal bezoekers aanwezig zijn, dus u kunt zich voor deze meeting niet aanmelden.
We hopen dat jullie allemaal zondag om 09.20 uur inloggen via YouTube  (https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ)  of via (kerkdienstgemist.nl).

Welkom!
Voor alle duidelijkheid: in deze meeting is er niet één, maar zijn er drie collectes. Deze collectes zijn niet verplicht, maar vrijwillig. 
 
Aankondiging volgende week zondag
Volgende week zondag zal Jacqueline Gravesteijn de perronmeeting leiden. André Bos heeft de voorbereiding. Margret en Arjen hebben de leiding over de tieners. Demelza is deze zondag crècheleiding. Daniël en Henk regelen de techniek. Fred is gastheer. Anja en Janke zijn het welkomsteam. 
Wat fijn dat er zoveel mensen zich inzetten! Vergeet u niet aan te melden voor de meeting, want we mogen dertig gasten ontvangen in de meeting.
 
Stille Week – Vespers
Van maandag 29 maart tot zaterdag 3 april zullen er bezinningen worden gehouden. We staan stil bij het lijden wat Jezus is aangegaan. Dat doen we aan de hand van een schilderij, de kruiswoorden van Jezus, muziek en stilte. We beginnen om 19.30 uur en het zal ongeveer drie kwartier duren. Dit soort bijeenkomsten noemen we ook wel vespers.
Het zijn dagelijkse bijeenkomsten op het moment van zonsondergang. 
Deze bijeenkomsten zijn samen met de Oosterkerkgemeenschap en zullen door Timo Hagendijk en ds. Pieter Baas worden geleid. U wordt hartelijk uitgenodigd om u voor één van deze vespers aan te melden. Wacht met nog een keer aanmelden voor een andere vesper tot ’s avonds 18.00 uur om anderen ook een gelegenheid te geven. We hopen dat veel mensen de weg naar de Oosterkerk weten te vinden. 

Speciale uitnodiging voor een quiz
Klik op deze link: https://youtu.be/sE3bYhOpdM0
 
In de soep
Fred en ik zouden graag volgende vrijdag een soepactie organiseren, maar om verschillende redenen gaat ons dat niet lukken. Onze excuses. We wachten op een geschikt moment in het seizoen om deze smakelijke actie alsnog uit te voeren. 
 
Bericht voor de doordeweekse activiteiten
Graag zouden we ook de inloop en andere (jeugd)activiteiten weer opstarten. Helaas is dat op dit moment nog niet mogelijk. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan alternatieven om sommige activiteiten op een andere manier te laten plaatsvinden. We zijn blij dat Fred op woensdag maar liefst 40 maaltijden mag bereiden voor de ouderen. Op donderdag is er de voedselbank. Zodra het mogelijk is om meer te kunnen, zullen we u daarover informeren. Heeft u hier vragen of opmerkingen over? Neem contact op met Timo. 
 
Pionierservaring
Een dikke rij. Woensdag voor de kerk. Allemaal mensen die normaal gesproken niet in onze kerk komen, waren er nu om te stemmen. Voor sommigen was de rij te lang. Nooit gedacht dat ik als pionier mensen van de Oosterkerk zou doorverwijzen naar de kerk van de Mormonen. Diezelfde woensdag namen we als muzikanten de dienst van komende woensdag door. Halverwege kwam de koster de kerkzaal ingelopen om te vragen of we zouden willen stoppen met orgelspelen. De mensen die kwamen stemmen werden ongevraagd getrakteerd op ons concert. Om de stemmen niet in het voordeel of nadeel van een partij te beïnvloeden hebben we hier gehoor aan gegeven. De medewerkers van het stembureau echter waren vol lof over onze zang en vooral onze gastvrijheid. Wat mooi om ook op deze manier mensen in de wijk een plek te bieden. Wat zou onze volgende activiteit kunnen zijn, waardoor er zo’n lange rij voor de Oosterkerk ontstaat? 
 
Met vriendelijke groet,
 Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl 
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer