Uitnodiging Perronmeeting zondag 2 mei

By april 30, 2021Perronmeeting
Thema: Even geduld a.u.b.

Je bent een favoriete Netflixserie aan het bekijken en ineens wordt het beeld onderbroken: even geduld a.u.b. Of wat dacht je van een lange wachtrij voor een gave attractie in het pretpark. Dan heb je wel eens een uur geduld nodig! God heeft ook geduld, lezen we vanmorgen. Gelukkig heeft Hij dat, maar ook wel bijzonder dat God geduld heeft! Dat geeft hoop. Er zijn ook genoeg vragen te verzinnen zoals: waarom zou God geduld moet hebben? Zou het zomaar kunnen zijn dat God ‘even geduld alstublieft’ met mij moet hebben? Timo Hagendijk is de spreker. We lezen na enige aarzeling van mijn kant vanwege de moeilijkheidsgraad toch maar verder in 1 Petrus 3 vers 13 – 22. Hartelijk welkom!
 
Aanmelden:
Vergeet je niet om aan te melden via: www.perronoosterheem.nl/aanmelden-perronmeeting/ of kiik online met ons mee: 
(https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ).   
 
Crèche
Deze week is Margret beschikbaar voor de oppas. De crèche is in de oppaszaal. 
 
Bidden voor…
Iemand uit de Perrongemeenschap stuurde een filmpje door over iemand in Iran die zichzelf in brand heeft gestoken, vanwege de moeilijke omstandigheden daar. Bidden we voor hen en alle mensen die lijden in deze wereld door hoe de overheid met hen omgaat. 
 
Maaltijdbezorging gaat weer lunch worden
Een heel aantal weken heeft Fred in de keuken gestaan om voor de ouderen in Oosterheem een overheerlijke maaltijd te maken. Dit was als alternatief voor de woensdagmiddaglunch, omdat deze een tijd lang vanwege corona niet door kon gaan. De komende twee weken heeft Fred vakantie en bezorgen we geen maaltijden. Na de meivakantie hopen we te kunnen starten met de lunch op woensdagmiddag. Meer informatie daarover volgt.
 
Pionierservaring
Naar Utrecht dit keer. Met knikkende knieën. Ik weet waar ik moet zijn. Een ‘wat als’ verhaal gaat door mijn hoofd. Op de snelweg is het druk. Via de radio hoor ik weer ‘ouderwets’ dat er file’s te melden zijn. Het gesprek op de radio gaat over het gedoe in de Tweede Kamer. Het doel van de reis is het PKN kantoor. Het ligt net aan de andere kant van de wijk waarin ik een aantal jaar geleden stage heb gelopen. Stage in ‘Huis van Vrede’ bij ds. Henk Bouma. Van hem leerde ik o.a. dat het pioniersvak bestaat uit ‘er zijn’. Zoals God over Zichzelf zegt: ‘Ik ben die Ik ben’. Na mijn registratie aan de deur mag ik doorlopen voor het registergesprek. Het gesprek is noodzakelijk om te worden opgenomen in het ‘register van kerkelijk werkers’.
Drie kwartier later rij ik opgelucht naar Zoetermeer. Missie geslaagd. Terug in de auto na een telefoontje met het thuisfront vraag ik me af hoe God mij de komende tijd gaat inzetten in de wijk Oosterheem. Hoe zou God willen dat we als pionier en gemeenschap er zijn voor mensen en hoe is dat mogelijk met alle drukke agenda’s die vaak zo bepalend zijn? Corrie ten Boom zegt hierover: ‘Wie geen tijd heeft om te bidden, werkt harder dan God van hem vraagt.’
Komende week vieren we in alle gebrokenheid onze duurbevochte vrijheid, waar Corrie veel over verteld en zelf ook onder geleden heeft. Ik neem me voor om de komende tijd goed te gebruiken. 
 
 Met vriendelijke groet,
 Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl
 
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer