Uitnodiging Perronmeeting op zondag 21 februari

By februari 19, 2021Perronmeeting

Thema: Je kunt je geluk niet op !!

Je hebt een mooie valentijnskaart gehad en nu ben je smoorverliefd. Of die keer dat je een mooie prijs had gewonnen: je springt een gat in de lucht. Het is een pak van je hart nu een moeilijke klus toch succesvol is afgerond. De dokter zei laatst tegen je dat je toch niet ernstig ziek bent. Zorgen gemaakt om niets dus. Het leven lacht je weer tegemoet.
Een gat in de lucht springen, een pak van je hart en het leven dat je toelacht…….Het zijn supergevoelens van geluk, maar zoals je weet zijn ze ook (helaas) niet blijvend. Zelfs als je smoorverliefd bent en op een roze wolk lijkt te leven, kom je toch op een gegeven ogenblik weer met je beide benen op de grond terecht. Maar wat is geluk dan wel? En hoe kan je dat vasthouden, zelfs in deze coronatijd? De Bijbel zegt hier mooie dingen over. Aan de hand van psalm 42 zal Hans Alles over dit onderwerp spreken. Kijkt u weer mee? 

Om 11.30 starten we de digitale uitzending en je kunt ons volgen via YouTube: (https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ)
of Kerkdienstgemist.nl. 
Welkom!

Meeleven
In de Perronmeeting kennen we 9 tieners en jongeren. Deze week is ze een ‘overlevingspakket’ bezorgd. Het zijn voor hen lastige tijden nu ze zo lang niet naar school kunnen, veel binnen zitten en achter het scherm met de buitenwereld moeten communiceren. Ze zien veel te weinig hun vrienden. Het heeft ook op hen een enorme impact. We willen voor jullie bidden.
 
Save the date: In de soep met Fred en Timo
Tomaten Linzensoep maken met zelfgemaakte kaasstengels. Wegens daverend succes wordt de soepactie herhaald! Op vrijdagavond 5 maart gaan we weer gezellig met elkaar koken. Meer informatie komt volgende week! 
 
Actie “Hart voor jou!”
“We worden coronamoe” is een kreet die we steeds vaker horen. Stichting Present wil daar een stukje bemoediging in geven. Met een klein gebaar willen we op complimentendag 1 maart a.s. voor diverse doelgroepen de actie “Hart voor jou!” houden. Iedereen van jong tot oud kan hieraan mee doen.
Wat is de bedoeling?
Je maakt één of meerdere hartjes van zelf te kiezen materiaal. Dat kan op vele creatieve manieren door haken, breien, creatief met papier, schilderijtje in hartvorm en vul zelf maar in. Het mag max. 10 cm. zijn en moet in een brievenbus passen.
 
Aanmelding en inleverpunt
Je meldt je aan bij jacqueline@presentzoetermeer.nl en levert het vervolgens in op dinsdag 23 februari tussen 16.00 uur en 17.30, woensdag 24 februari tussen 11.30 en 13.00 uur of donderdag 25 februari tussen 16.00 uur en 17.30 uur bij Stichting Present op het kantoor aan de Frans Halsstraat 3.
Meehelpen met de bezorging
Wil je ook mee bezorgen? Geef dat dan aan bij je aanmelding. Dan nemen we contact met je op. Wij zorgen dat de hartjes met vrijwilligers op 1 maart op de juiste plekken bezorgd worden. Aanmelden kan bij Jacqueline via jacqueline@presentzoetermeer.nl zodat wij weten op hoeveel
hartjes we kunnen rekenen. Doen jullie mee? Alvast bedankt en veel plezier bij het maken van de hartjes!  
 
Pionierservaring
Vol goede moed stapte ik de lift in. Inmiddels weet ik toch wel uit mijn hoofd op welke etage ik moet zijn. Ik druk op de knop voor de bovenste etage. De maaltijden die ik mag bezorgen goed recht houden, want anders gaat het mis met de jus. Ondertussen bedenk ik een plannetje om de bewoners te verrassen. Ze wonen tegenover elkaar en zonder het te weten maak ik er voor hun een wedstrijdje van. Wie het eerste bij de deur is heeft gewonnen. Eenmaal uit de lift merk ik terloops op dat de hal veranderd is. Ik bel aan bij de één en twee tellen later bij de ander. Vol verwachting klopt mijn hart. Wie doet het eerste open? De deur zwaait open, maar wat blijkt: ik zit helemaal op de verkeerde etage. In de verwarring die ontstaat denk ik dat ik nog een etage hoger moet, terwijl ik al op de bovenste verdieping ben. Ook een manier om met nieuwe mensen in contact te komen denk ik later. Op de goede etage aangekomen en een wedstrijdje later hebben we het nog even over de vastentijd. Wat laten u, jij en ik dit jaar staan om ons voor te bereiden op Goede Vrijdag en Pasen? 

Met vriendelijke groet,
Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl 
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer