Uitnodiging – Perronmeeting 7 februari 2021

By februari 5, 2021Perronmeeting

Thema:

‘Prettig kennismaken’ 
 

Onverwachts iemand ontmoeten. Je loopt in de supermarkt en loopt toevallig een bekende tegen het lijf. Een vriend is jarig en je gaat spontaan even langs. Stel je voor dat Jezus vandaag bij ons in Zoetermeer woont. Zou je bij Hem langs gaan? Waarover zou je het dan met Jezus willen hebben?
We ontmoeten zondag twee mensen die Jezus tegen het lijf lopen, zonder te weten wie Hij is. Het levert bijzondere gesprekken op en er gebeuren wonderbaarlijke dingen.
Het verandert hun leven voor altijd. Wat toen gebeurde, kan ook nu gebeuren. Het is ‘prettig kennismaken’ met Jezus. Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen?
Kijk dan op zondag naar de Perronmeeting. Ton Spek is de spreker en we lezen uit Johannes 4 vers 19-26 en Johannes 9 vers 18-25 & 35-38. Welkom! 

Je kunt ons volgen via YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ)
 of Kerkdienstgemist.nl.  

Speciaal voor de kinderen
Wat fijn dat de kinderen weer naar school mogen. We hebben respect voor alle gezinnen die werk en het onderwijs thuis moeten combineren. Ook voor alle leerkrachten en docenten die zo goed en zo kwaad als het gaat het online onderwijs organiseren. Hopelijk geeft de komende periode wat meer lucht. In deze tijd zijn de kinderen veel aangewezen op de mobiel of de computer. Speciaal voor deze zondag in de bijlage verwerkingsbladen om mee aan de slag te gaan. We vinden het leuk om resultaten te zien. Stuur ze gerust via de app of mail door naar Timo.

De link naar de kleurplaat:
https://vertelhetmaar.nl/wp-content/uploads/2020/12/VHM-Kleurplaat-20210124-scaled.jpg
In de bijlage zit de zoekplaat

Oefenen in meeleven
We proberen creatief te zijn om op gepaste afstand met elkaar mee te leven. Binnenkort kunt u een mailtje of een telefoontje verwachten met de vraag of u speciale aandacht wil geven aan iemand uit de gemeenschap. Hoe ziet dat eruit? Een maand lang iemand aandacht geven door bijvoorbeeld: samen te gaan wandelen, kaartje sturen, appen, bellen, taart maken enz. Doet u ook mee? Mocht u komende week geen telefoontje of mailtje met deze vraag hebben ontvangen en wilt u wel meedoen? Meldt u dan bij Timo aan.

Maaltijden bezorgen in de sneeuw
Het gaat sneeuwen. Hoe onze wereld eruit zal zien is nog de vraag, maar we bereiden ons erop voor dat de ouderen niet naar de kerk kunnen komen woensdag om het eten op te halen. Bij slecht weer of slecht begaanbare wegen zullen we het bij iedere besteller bezorgen. 

Bijzonder nieuws: GSK 
Het is de tijd van veel binnen zitten. Dat levert ook hele mooie dingen op. We hebben in de taakgroep nu extra tijd om na te denken hoe we de komende jaren verder gaan. Er is een bijzonder plan geschreven met de titel: Gezin – School – Kerk (GSK). We hebben voor dit plan (financiële) steun aangevraagd bij de IZB. Afgelopen week kregen we al het goede nieuws dat de IZB ons de komende jaren wil gaan ondersteunen. Hoe dat precies vorm gaat krijgen zal in de komende tijd duidelijk gaan worden. Ons plan is om op de christelijke scholen in Oosterheem actief aan de slag te gaan door middel van het geven van leuke lessen, koffieochtenden voor ouders, een cursus voor leerkrachten, een kindertheater….We hopen zo meer gezinnen te bereiken en de goede relatie die we met de scholen hebben te verstevigen en uit te bouwen. We gaan deze maand een speciale kerngroep vormen die zich met dit plan bezig gaat houden. We zullen ook het gesprek met de scholen aangaan. Spannend dus! U zult er nog wel meer van gaan horen. Heeft u ideeën, vragen of opmerkingen? Laat het gerust aan André Bos of Timo weten. 

Pionierservaring
Deze week ontmoette ik voor de tweede keer Sandra uit de ‘POR gemeente’. Het leverde een mooi gesprek op over het reilen en zeilen in Perron. U kunt het gesprek via de volgende link bekijken: www.youtube.com/watch?v=qSD46pJV0Mk

Met vriendelijke groet,
 Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer