Uitnodiging Perronmeeting 4 april

By april 2, 2021Perronmeeting
 
(Fake) Nieuws! 

Kijkt u naar het journaal? Lees je nog een krant? Misschien check je net als ik wel vaak nu.nl. Je bent even bezig en ineens trilt je telefoon van één of andere site: nieuws! Ik ken ook tijden dat ik het gewoon niet wil volgen. Omdat het me teveel raakt of juist omdat ik merk dat ik afgestompt raak. Ik luister niet meer.
Het Paasverhaal wordt door veel mensen gezien als fake nieuws. Hoe kan iemand nou opstaan uit de dood? De Bijbel laat in Mattheus 28 zien hoe er ‘fake nieuws’ ontstaat. Jezus is niet opgestaan. Jezus is stilletjes gestolen door zijn leerlingen. 
De werkelijkheid is nog gekker. Dat Jezus is opgestaan wordt door vrouwen verteld. Wie gelooft er nu een vrouw. En wat doet dit nieuws met ons eigenlijk? We gaan er van horen. We lezen Mattheus 28 vers 1 – 15 en 1 Petrus 3 vers 13 – 18. Timo Hagendijk is de spreker. Welkom!

Vergeet je niet om aan te melden via www.oosterkerkzm.nl of kijk online met ons mee: (https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ)
of Kerkdienstgemist.nl.
 
Crèche
Er is weer Crèche voor kinderen van 0 – 4 jaar. Margret heeft deze zondag de leiding. 
 
Speciaal voor de kinderen 
Voor de kinderen is er aan het begin van de meeting een opdracht. Er zijn letters zoek en met elkaar maken jullie een zin die we verderop in de meeting nodig hebben. Daar zijn paaseitjes mee te verdienen. Kom je zondag ook?
Na afloop van de meeting wordt er in de Perronapp een mooi Paasverhaal voor kinderen gedeeld. 
 
Meeleven
– Het maaltijd uitdelen voor ouderen heeft ook een zorgfunctie. Iedere week even een check hoe het achter de voordeur gaat. Deze week kwamen we een oudere tegen die vanwege haar gezondheid niet naar de kerk kon komen om haar eten op te halen. Ze was vorige week ook thuis gebleven. Deze week hebben we het eten gebracht bij haar. Ze heeft veel pijn aan haar heup, maar kan nog niet geholpen worden vanwege andere gezondheidskwalen. Bidden we voor haar en andere ouderen die tobben met hun gezondheid. 
– Tijdens het opbouwen van de voedselbank kwam er zomaar een vrouw binnen uit de moslimgemeenschap. Een schrijnend verhaal over één van haar kinderen volgde, huwelijksproblemen en financiële problemen. Vallen kinderen een gat in hun kleding dan is er geen geld voor nieuwe kleren. Telkens weer als ik zo’n verhaal hoor in mijn kantoor kan ik haast niet geloven dat we in Nederland zijn. Hoe bestaat dit toch. Fijn dat er in de kerk middelen en mogelijkheden zijn om deze mensen te helpen. Bidden we voor alle mensen die (financieel) in de problemen zitten?
 
Heempret
Zet alvast in uw agenda: 23 t/m 27 augustus is er weer Heempret. Met een enthousiast team in samenwerking met het wijkteam van Oosterheem hopen we van maandag tot en met donderdag op vier verschillende velden in Oosterheem te staan met activiteiten. Vrijdag hopen we een soort ‘ter land, ter zee en in de lucht’ te organiseren bij het Heemkanaal, luchtkussens bij de kerk en de bbq. Nu maar hopen dat corona of iets anders ons niet in de weg zit. 
 
Terugblik op de vespers
Wat heb ik er van genoten om met zoveel mensen uit de Oosterkerk en Perron Oosterheem samen deze week op te trekken zowel in de kerk als thuis achter het scherm. Het heeft van veel vrijwilligers veel gevraagd. Dankbaar zijn we dat we tijdens de vespers nieuwe voor ons onbekende gezichten in de kerk zagen. Prachtig hoe Aran van der Giessen en Johan van Oeveren door beeld, tekst en muziek ons meenemen in wat Jezus aan het kruis sprak. Heeft u het gemist? U kunt het thuis terugkijken via YouTube. Iedereen wil ik bedanken voor zijn of haar bijdrage en betrokkenheid. We hopen volgend jaar opnieuw de vespers te kunnen organiseren. Om echt stil te worden van zoveel genade van Jezus. Een kind die mij deze week belde zei: ‘het mooiste vond ik dat ik in de Bijbel las dat Jezus het voor ons heeft gedaan.’ Om stil van te worden.
 
Pionierservaring
Ik bel aan. De deur zwaait open en ik mag opnieuw binnenkomen. Natuurlijk. Ik heb namelijk de maaltijden van Fred mee, dus mensen laten mij echt niet staan. Maar dat is niet de reden. Iedere keer als ik bij deze mensen aanbel mag ik naar binnen en worden de gesprekken langer en dieper. Ze zijn katholiek en met meneer en mevrouw bespreken we wat er in de krant staat, wat er in het leven allemaal passeert en ook wat we ervaren van God. Deze keer vertellen ze dat mevrouw vroeger een auto-ongeluk heeft gehad. Te laat geremd. Klem onder een vrachtwagen. Het zag er niet best uit. Toen haar man in het ziekenhuis aankwam en de situatie tot hem doordrong zei hij dat hij ‘even een babbeltje ging maken met God. God, ik geloof niet dat u zo bent. Ik geloof niet dat u mijn vrouw van mij weg zult nemen en mij met twee kinderen achterlaat. Maar als dit wel zo moet gaan, wilt U mij dan de kracht geven om het te dragen.’ De volgende dag was mevrouw gelukkig springlevend en glimlachend zegt ze: ‘en inmiddels over de negentig jaar oud’. Prachtig om juist in deze week zo’n verhaal van overgave aan de wil van God te horen.
Jezus vroeg ook of Hij een drinkbeker niet hoefde te drinken, maar bij Hem liep dat anders. 
 
Met vriendelijke groet,
 Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl 
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer