Uitnodiging Perronmeeting 31 januari

By januari 29, 2021Perronmeeting, Perronmeeting

Thema: Voelt het goed ?

 ‘Nu ik er zo doorheen zit en God mij niet helpt, begin ik toch te twijfelen aan mijn geloof’ of: ‘Ik geloof nu in God omdat het zo lekker voelt’.
Dit soort dingen hoor ik mensen vaak zeggen. ‘Als het maar goed voelt, dan is het goed’. Het christelijk geloof heeft veel meer te bieden dan dit.
We geloven niet omdat het goed voelt, maar omdat het geloof een vaste grond is onder ons leven. Iets waar je altijd op kunt bouwen. Iets dat veel verder gaat dan een goed gevoel. Dat geeft hoop, juist in bange tijden. Het thema voor zondag is dus: ‘Faith is not a feeling’. Ik zie er naar uit om zondag Gods Woorden hierover met jullie te delen. 
Theo Vreugdenhil is deze zondag de spreker en de online meeting begint om 11.30 uur.

Je kunt ons volgen via YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ)
of Kerkdienstgemist.nl.  

Meeleven en een kaartje sturen?
– We leven mee met Joost en Ida de Jager, (Adigestroom 36 2721 AJ) nu ze definitief afscheid moeten nemen van hun zwager. We bidden voor hen om troost en kracht. 
– We leven ook mee met Henny de Jeu (Oosterheemplein 439 2721 NG). De afgelopen tijd is Henny met hartklachten opgenomen geweest in het ziekenhuis. Ze hield erg veel vocht vast, waardoor ze heel erg benauwd was geworden. Komende week worden verdere onderzoeken ingezet. 
– Alle ondernemers op het Oosterheemplein die deze week spannende tijden hebben doorgemaakt. Tot nog toe is het rustig gebleven.
Laten we hopen en bidden dat het met de inzet van de politie, hulpverleners en buurtwerk zo blijft. 
 
Let op je grenzen
Relschoppers zijn het. Tuig. Het zal je zoon of dochter maar zijn. In de gevangenis. Een hoge boete. Een strafblad. Geen werk. Geen studie. Omdat ze grenzen zijn overgegaan. In het onderwijs leerde ik dat als het erg onrustig is in de klas, dit zeker ook komt door hoe ik wel of niet preventief te werk ben gegaan, consequent ben geweest, duidelijke lijnen heb uitgezet enz.
Ook in je persoonlijk leven kan het op dit moment chaotisch zijn. Omdat je veel ballen in de lucht moet houden. Of juist omdat je hele agenda leeg is. Het gaat je haast over de grens. Wat zou Jezus doen in zo’n situatie? In de Bijbel lees ik dat Hij vaak de stilte zocht om te bidden. Goed om in deze tijden daar juist extra op te letten. Om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, zodat we niet uitgeput en uitgeblust raken, maar dat we het in deze voor veel mensen pittige tijd volhouden. 
 
Maaltijden van Fred
Afgelopen woensdag hebben zo’n 25 ouderen gebruik gemaakt van de maaltijdservice van Fred. Voor 4 euro een warme maaltijd. Dat werd zeer gewaardeerd. Mocht u nog ouderen of eenzamen in uw omgeving kennen of heeft u er misschien zelf behoefte aan? Neem contact op met Timo en hij zal in overleg met Fred kijken wat we voor u kunnen betekenen. 
 
Pionierservaring
De telefoon gaat. De vraag is of ik van Jacqueline (Perron 1) haar huiswerkbegeleiding tijdelijk kan overnemen. Voor haar en mij fijn. Voor mij, omdat ik graag met de jeugd optrek. Het blijkt een leerling te zijn uit de bovenbouw van het basisonderwijs. Hij moet een werkstuk maken en heeft ‘voetbal’ gekozen. Natuurlijk. Vooral over iets schrijven waar je wat mee hebt. Via deze leerling raak ik ook met moeder in gesprek. Ik vraag door op hoe haar leven eruit ziet. Ze blijkt erg veel behoefte te hebben aan het opnieuw opbouwen van een netwerk en voelt zich door ons werk als Perron Oosterheem gezien. Ze heeft er ook in haar omgeving over gepraat. Als het weer kan komen we graag naar de kerk. Wat zou het mooi zijn als dat ook gaat gebeuren en dat ze God mag ontmoeten! Prettig zijn in de omgang, warmte en liefde uitstralen, behulpzaam zijn….Het zijn precies die dingen die verschil kunnen maken. Voor wie kan jij het verschil zijn? 
 
Met vriendelijke groet,
Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl 
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer