Uitnodiging Perronmeeting 28 februari

By februari 26, 2021Perronmeeting

Thema: De stilte spreekt!

“De stilte spreekt” –  dat kennen we vast allemaal wel. Als je aan het wandelen bent met een goede vriend is het heerlijk om soms gewoon even samen stil te zijn.
Maar een stilte kan ook heel ongemakkelijk voelen, dat je er alles aan doet om maar geen stilte te laten vallen. Misschien is het wel heel stil in jouw leven. Nu in deze tijd, weinig bezoek. Of is het stil geworden omdat je een geliefde mist. Zondag gaan we nadenken over wat de stilte ons kan zeggen. We luisteren hoe God in 1 Koningen 19 spreekt door de stilte heen. Irene Kramer zal de meditatie verzorgen. 

Om 11.30 starten we de digitale uitzending en je kunt ons volgen via YouTube: (https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ)
of Kerkdienstgemist.nl. 
Welkom!

We leven mee met…
Ans Oranje kwam ik tegen in het winkelcentrum samen met haar hulp. Helaas kan ze nog steeds niet geopereerd worden, nu omdat haar lichaam er nog niet sterk genoeg voor is. Ondanks alles zet Ans haar beste beentje voor. Bewonderingswaardig! 
De tieners en jongeren. Ze krijgen wat meer ruimte. Daar zijn we dankbaar voor! Bijna iedereen in Perron heeft zijn of haar overlevingspakket gekregen. Er wordt enthousiast door ze op gereageerd. Bidden we voor de vele jongeren in Oosterheem. Ze zwerven over straat en helaas moet de politie nogal eens ingrijpen. Houden we ze goed in het oog waar ze mee bezig zijn en met wie ze in contact zijn? Hoe kunnen wij er voor hen zijn?

Terug naar de kerk
Er is besloten dat vanaf komende zondag weer gezongen mag worden in de kerkzaal door maximaal drie personen. Volgende week zondag mogen we zelfs weer 30 mensen uitnodigen voor de Perronmeeting. Een klein stapje in de goede richting. Het aantal besmettingen worden door het Corona Kernteam scherp in de gaten gehouden.  We hopen en bidden dat we niet opnieuw over een tijdje terug moeten naar volledig online en dat de verwachte derde golf dus mee zal mogen vallen. Fijn om te horen dat inmiddels al een behoorlijk aantal ouderen een vaccin heeft gekregen of binnenkort gaat krijgen. 

Een mooi cadeau
Deze week heb ik aan een gezin een Bijbel mogen uitreiken. Bijzonder om dat te mogen doen. Ze verlangen er erg naar om naar de kerk te mogen komen. Maar met een Bijbel uitreiken zijn we er niet. In de kerk nemen we minstens 18 jaar de tijd om onze eigen kinderen en jongeren tot beginnend geloof te begeleiden. Goed om in ons achterhoofd te houden. 

Weer open? 
Deze week mochten we weer maaltijden uitdelen. We krijgen voorzichtig hoop dat we wellicht in de derde week van maart de ontmoetingslunch veilig kunnen opstarten. De ouderen genieten erg van de maaltijden van Fred en ook van de persoonlijke aandacht die ze krijgen. Het levert soms onverwachts mooie gesprekken op over het geloof. 

Smulboek
Deze week heeft u een extra mail gehad over een smulboek. We krijgen al inzendingen binnen. Het zou mooi zijn als zoveel mogelijk mensen meedoen, zodat familie Baas ons op die manier al een beetje beter kan leren kennen. Heeft u vragen? Neem contact op met Timo.

Pionierservaring
Ze staat me al op te wachten bij de voordeur. Ik loop achter haar aan en zet de maaltijden neer op het aanrecht. Haar man kijkt me aan en heeft een vraag. In de krant heeft hij gelezen over een arts die andere mensen heel erg goed kon helpen en nu veel te vroeg is overleden aan ALS. ‘En dan denk je wel eens: God, moet dat nou zo?’ Kan ik iets zeggen? Moet ik iets zeggen? Ik ben stil. Plotseling schieten mij de woorden van psalm 102 weer te binnen. Eergisteren heb ik er nog over geschreven. Ik vertel erover. De dichter voelt zich een eenzame vogel op het dak door zijn ziekte en door zijn waarschijnlijk veel te vroeg naderende levenseinde. ‘Weet u wat ik zo mooi vind?’ zeg ik. ‘Deze dichter praat over zijn situatie niet alleen met mensen en maakt God bij andere mensen zwart. Nee, hij praat erover met God zelf.’ De ogen van de man lichten op. ‘Dat is het: vertrouwen.’ Hebben wij ook nog vertrouwen in God en Zijn goedheid als ons leven op z’n kop staat? 

Met vriendelijke groet,
Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer