Uitnodiging Perronmeeting 25 april

By april 23, 2021Perronmeeting
 
Thema: ‘Radicaal bloeien’

Prachtige tijd in de natuur is het nu. Blaadjes aan de bomen, vlinders die weer vliegen, jonge watervogels in de sloot en de zon aan de lucht. Geweldig.
De lente is een tijd van bloei. Henk Boerman neemt ons mee naar Psalm 1 en Johannes 15 vers 4 en 5 & 9 -11. Daar gaat het ook over bloeien. Radicaal bloeien zelfs. Maar dan als mens. In welk jaargetijde zit jij eigenlijk? We vinden het maar wat fijn dat Henk Boerman weer een keer in ons midden mag zijn. Welkom! 
 
Aanmelden
Vergeet je niet om aan te melden via: www.perronoosterheem.nl/aanmelden-perronmeeting/ of kiik online met ons mee: 
(https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ).   
 
Kids en Créche
Ritah en Roos zijn er deze zondag voor kinderen van 0 – 12 jaar oud. Je mag natuurlijk gewoon naar de Perronmeeting, maar we vinden het erg gezellig als je op de kidsclub komt. Wat we gaan doen is nog even een verrassing.
 
Nieuw samenwerkingsverband op komst
De nieuwe organisatie is een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsaanbieders uit Zoetermeer: Fonteynenburg, Impegno, Kwadraad, LIMOR, MEE, Palet Welzijn, Vierstroom Zorg Thuis, Stichting Piëzo en WMO Maatwerk. Vanaf 1 mei werken zij op het gebied van ondersteuning, welzijn en preventieve jeugdhulp samen onder een nieuwe naam. Daarnaast heeft het samenwerkingsverband een aantal vaste partners met elk een eigen specialisme. De partijen die onderdeel uitmaken van de nieuwe organisatie zijn allemaal al actief in Zoetermeer en daardoor goed op de hoogte van de Zoetermeerse samenleving.

Wat mag u verwachten van het nieuwe samenwerkingsverband?
Nieuw is dat er één centrale organisatie is voor inwoners met een hulpvraag. En iedereen is welkom. De ondersteuners zijn te vinden op 6 inloop locaties in het hart van de wijken en via één centrale website en één centraal telefoonnummer. Alle ondersteuners en veel vrijwilligers werken in deze nieuwe samenstelling nauw samen. Iedere inwoner met één of meer (hulp)vragen krijgt de ondersteuning die het beste past bij zijn/haar situatie en behoefte. Zo kunnen inwoners na 1 mei met elke hulpvraag over ondersteuning, welzijn en opvoedondersteuning bij de nieuwe organisatie terecht.
 
Wat betekent dat voor Oosterheem?
Van de week hoorden we dat de locatie van Piëzo dicht zal gaan. Voor een aantal onderdelen van Piëzo zijn we aan het bekijken of wij dat van hen kunnen overnemen. Het nieuwe centrum zal door Palet Welzijn worden aangestuurd. 
 
Pionierservaring
De wereld leest de Bijbel niet. De ‘Bijbel’ voor de onkerkelijke is het leven van de gelovigen. Laten wij dat vooral elke dag bedenken onder onze vrienden, collega’s en buren.
De apostel zegt: ‘Opdat gij moogt onberispelijk en oprecht zijn, kinderen van God zijnde, onstraffelijk in het midden van een krom en verdraaid geslacht, onder welke gij schijnt als lichten in de wereld’ (Fil 2:15). Meer dan ooit dienen wij onszelf eerlijk af te vragen of wij voor God leven. Het gaat niet om onze standpunten, om de vraag of wij progressief of conservatief zijn, maar om ons hart. Wanneer dat vervuld is van de liefde van Christus zullen we in de duisternis van deze eeuw schijnen als lichten in de wereld. Wanneer Christus daadwerkelijk in het centrum van onze aandacht en van onze keuzes staat, gaat het licht van Hem schijnen in ons leven. En dat kan nooit verborgen blijven. Dan zijn wij persoonlijk en als gemeente wervend. Een missionaire gemeente.
Iemand uit de gemeente mailde mij het bovenstaande stukje door uit: Groeien in het geloof van G. van den End n.a.v. mijn bevestiging afgelopen zondag. Ik kan daar alleen maar ‘amen’ op zeggen. Hartelijk dank voor alle hartverwarmende reacties. Het is een voorrecht om Gods doodgewone dienaar in jullie te mogen zijn. 

Met vriendelijke groet,
Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl 
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer