Uitnodiging Perronmeeting 18 april

By april 16, 2021Perronmeeting
 
Thema: Goede Manieren!

Misschien kent u het programma wel: ‘dreamschool’. Het is een programma waarin jongeren allerlei goede manieren krijgen aangereikt. Deze zondag zitten we in het programma ‘dreamchurch’. Het helpt echt als we ons tegenover elkaar weten te gedragen. Dat kan trouwens knap lastig zijn. Petrus helpt ons door het geven van aanwijzingen aan vrouwen en mannen en tenslotte heeft hij aanwijzingen die gelden voor Iedereen. Benieuwd wat die aanwijzingen zijn? Kom naar de Perronmeeting of kijk via YouTube met ons mee. Timo Hagendijk is de spreker en we lezen 1 Petrus 3 vers 1 – 12. Welkom!  

Vergeet je niet om aan te melden via www.oosterkerkzm.nl of kijk online met ons mee: (https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ)
of Kerkdienstgemist.nl.

Perron Jong Deze week is er weer Perron Jong. Het thema is #OPENUP. De tijd van lockdown doet wat met ons allemaal. We raken wat meer naar binnen gekeerd en het is moeilijker om op de hoogte te blijven van het leven van de ander. Ook jongeren hebben hier last van. We willen je daarom zondag uitdagen #OPENUP te gaan! Jezelf openen voor je omgeving en voor God. Misschien drijft de lockdown ons wat meer naar binnen, maar dat betekent niet dat we alsnog onszelf open kunnen blijven stellen.
Zie ook uitnodiging aan de onderzijde van deze nieuwbrief!!

Wie is de mol?  Voor de kinderen in de Perronmeeting is er een blad met een opdracht. Jezus heeft 12 leerlingen. Maar er is iemand bijgetekend. Geen echte leerling dus. Zo iemand kan je een ‘mol’ noemen. Lukt het jou om de mol te vinden? 
 
Crèche
Petra doet deze week de oppas. De kinderen tot 4 jaar zijn welkom in de oppasruimte.
 
Meeleven – We leven mee met het personeel van de CKC. Binnen het team is iemand zeer ernstig ziek geworden. Jacqueline en ik kennen haar goed. Afgelopen jaar trokken we d.m.v. de cultuurtent de wijk door. We vragen gebed voor haar en allen die haar lief zijn. Ze wil verder liever niet bij naam genoemd worden. 
– Van de week sprak ik de onderneemster van de snackbar op het Oosterheemplein. Ze heeft het heel zwaar met alles wat er is gebeurd onlangs bij het aangrenzende Chinese restaurant. 
 
Bevestiging Ouderling Kerkelijk Werker A.s. zondagmiddag om 17.00 uur is er een speciale dienst in de Oosterkerk. Ik word bevestigd als ouderling kerkelijk werker met een bijzondere opdracht voor het missionaire- en het jeugdwerk van Perron Oosterheem en de Oosterkerk. Een nieuwe fase breekt aan. Samen verder optrekken met de andere broeders in de kerkenraad. Dankbaar dat het zo mag gaan. We stellen het erg op prijs als u de dienst online wilt bijwonen via YouTube.   

Pionierservaring
Ik loop de kerk in. Haal opgelucht adem. Er is niemand. Voor de zekerheid check ik alle ruimten. In de kerkzaal wordt me duidelijk dat er wel iemand is, maar blijkbaar even een boodschap aan het doen is. Langzaam loop ik naar voren. Hoorde ik nu iets? Ik kijk achterom naar het ‘beamhok’ boven. Niemand te zien. Vlug kniel ik neer om vervolgens drie tellen later opgelucht de kerkzaal uit te lopen.
De reden dat ik zo naar voren sluip? Een zin die ds. Pieter Baas sprak tijdens één van zijn preken is blijven hangen. ‘Kniel eens onder het kruis’. Ik vond dat ik reden had om dat te doen, maar ja: stel je voor dat iemand van de Oosterkerk of Perron Oosterheem mij geknield onder het kruis ziet zitten voor op het podium. Wat zouden ze wel niet van mij denken?

Met vriendelijke groet,
 Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl 
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer