Uitnodiging Perronmeeting 17 januari

By januari 15, 2021Perronmeeting
Thema: Only Human
 Na tijden achter het beeldscherm te hebben gezeten is het heerlijk om op pad te gaan. Te genieten van de natuur. Je kunt gewoon voor het wilde weg gaan lopen, een wandelroute volgen of zelfs op reis gaan. Komende zondag gaan we op reis met Paulus en Barnabas. Ze gaan op pad naar het plaatsje Lystra. Wat ze daar meemaken is één grote rollercoaster. Je kunt het zo gek niet bedenken. Zo kan de weg van het geloof gaan: niet voorspelbaar, maar wel de beste weg. Dat is de weg van de liefde. Arte Havenaar is deze zondag de spreker en we lezen uit Handelingen 14 vers 8 tot en met 20. Welkom om online de meeting te volgen. 
 
Voorzorgsmaatregelen: activiteiten liggen stil!
De Britse variant van het virus geeft onrust. Er is nog niet zoveel over bekend. Wat wel bekend is, is dat het zeer besmettelijk is. De beelden uit Engeland wennen niet. Aangezien het virus ook bij ons in de regio is gesignaleerd hebben we moeten besluiten om alle lopende activiteiten een paar weken stil te leggen. We hopen over een paar weken meer duidelijkheid te hebben hoe het virus zich ontwikkelt en of het dan verstandig is om de ‘fitte fiftys’, inloop en ontmoetingslunch weer open te zetten. In de kerk mag om diezelfde reden nu ook door geen enkele zanger gezongen worden. Het zijn zware maatregelen. We hopen dat het meevalt. Zullen we bidden voor elkaar en elkaar bemoedigen door een telefoontje of als het kan een kort bezoekje? 
 
Huis voor de wijk
De gemeenteraad van Zoetermeer heeft de wijken Rokkeveen, Zegwaard en Oosterheem aangewezen waar een huis voor de wijk moet gaan komen. Afgelopen donderdag had ik een gesprek met twee mensen die de gemeenteraad gaan adviseren hoe het eruit moet komen te zien. We zien het als kans om nog meer betrokken te zijn bij de inwoners van Oosterheem, waardoor zij hopelijk ook meer betrokken raken bij onze gemeenschap. Het zal nog wel even duren voor het zover is. 
 
Pionierservaring
Daar zaten we met z’n allen. Achter het scherm. Onze tweedaagse studiedag is uitgesteld. Maar toch wilden we elkaar zien. Zo’n 25 pioniers uit alle hoeken van het land op één beeldscherm. Indrukwekkend. Met elkaar wisselden we ervaringen uit. Hoe zitten we in ons vel? Wat zijn de verwachtingen voor dit jaar? We herkenden ons in plannen maken die je graag wil uitvoeren, maar waar de tijd nu nog niet rijp voor is. Ook dat je regelmatig hoopt dat het weer beter gaat en dan toch weer een pas op de plaats te moeten maken. Bemoedigend was het om te horen dat zodra het weer kan er maar liefst 17 nieuwe pioniersplekken bijkomen in Nederland. Inspirerend was het ook om te horen dat in Ethiopië christenen in een volstrekt dor en kaal land tuinen vol groen maken met daarin de kerk. Zouden wij dat in Oosterheem ook kunnen? Om de Oosterkerk ligt veel steen. Wat zou er gebeuren als we er een prachtige tuin van zouden maken? Zouden we door de schoonheid van de natuur ook iets kunnen doorgeven van de schoonheid van onze Schepper? 
Voor wie zich en wat verder in wil verdiepen: Biodiversity thrives in Ethiopia’s church forests (nature.com) 
 
Met vriendelijke groet,
 
Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl 
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer