Uitnodiging Perronmeeting 14 maart

By maart 13, 2021Perronmeeting

Thema: Van Schwalbe naar schoonheid

Schwalbe? Kan je dat eten? Mis. Het komt uit de voetbalwereld. Er zijn van die voetballers die heel erg goed zijn in toneelspelen. Ze doen alsof ze slachtoffer zijn van een overtreding, waardoor hun tegenstander onterecht een gele of zelfs rode kaart kan krijgen. Dat verziekt natuurlijk behoorlijk het spelletje voetbal. Zouden wij daar in het geloof ook mee te maken hebben? Zou God een schwalbe kunnen spelen? Of wij? We gaan het horen van Jaron Jongeneel, want hij is zondag de spreker.

We lezen Mattheüs 26 vers 46 – 57.
Tijdens de meeting mag er in de zaal vanwege de geldende maatregelen niet gezongen worden.
De meeting begint om 11.30 uur. 
U kunt de meeting online volgen via YouTube: (https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ)
of via Kerkdienstgemist.nl. 

Crèche tijdens de Perronmeeting
Als Perrongemeenschap zijn we gastvrij voor iedereen. De komende tijd willen we dat speciaal laten merken aan de gezinnen. Het is fijn als het hele gezin naar de Perronmeeting kan komen. Vanaf heden zal er in principe elke zondag een crèche zijn voor kinderen tot 4 jaar oud. Margret en Roos zijn deze zondag de leiding. We zijn dankbaar dat Margret, Roos, Nelleke, Mijke, Petra, Demelza en Rita zich hiervoor willen inzetten. We zoeken nog leiding. Geef je op bij Timo. Aanmelden kan vanaf zaterdag 11 maart.
 
Kindermeeting van 4 t/m 12 jaar
Deze zondag is er voor het eerst een kindermeeting. We willen elkaar zo graag de oren wassen: we weten het altijd net iets beter toch? Jezus wast zijn discipelen niet de oren, maar de voeten. Hij wil de minste zijn. Bij ons thuis heb ik leuke plantjes zien staan met een saaie pot. Dat kan natuurlijk niet. Wat jullie daar mee gaan doen? Kom zondag naar de meeting! Kinderen die liever niet naar deze meeting gaan zijn altijd welkom in de gewone Perronmeeting. Aanmelden kan vanaf zaterdag 11 maart. 
 
Twee spelregels bij het aanmelden: 
1. Het is belangrijk dat u zich aanmeldt voor de meeting. Jong tot oud moet zich aanmelden, zodat mocht er toch iemand achteraf besmet blijken, wij u tijdig kunnen waarschuwen. 
2. Daarnaast mogen er dertig mensen naar de Perronmeeting komen. Laat andere mensen niet voor gaan, maar meldt u vooral aan. Bent u afgelopen zondag aan de beurt geweest? Wacht dan met aanmelden tot vrijdag 19.00 uur. 
 Meldt u aan via:www.perron-oosterheem.nl/aanmelden-kerkdienst/ 
 
Smulboek laatste mogelijkheid!
Denkt u aan de inzending voor het smulboek? We hebben inmiddels meer dan 50 inzendingen uit de Oosterkerk en Perron binnen. Mooi resultaat, maar er kan nog meer bij! Lever uw bijdrage aan via weekbriefoosterkerk@gmail.com. Het kan nog tot en met zaterdag 13 maart. 
 
We leven mee met…
Jady. Jady heeft corona opgelopen. Wat een schrik en wat een gedoe. Zojuist sprak ik Jantiene en hoorde dat het gelukkig de goede kant op lijkt te gaan. Stuur een kaartje naar: Stellendamstraat 109, 2729 LG
Peter en Rina Heek. Peter zit in het bestuur van Perron 1. Allebei hebben ze corona opgelopen. Naar omstandigheden gaat het op dit moment redelijk. Ze vragen om ons gebed. 

Bedankt!
Binnen een jaar hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve ouders, schoonouders en grootouders Wim en Leni Gravesteijn. Via deze weg willen wij iedereen hartelijk danken voor alle kaarten, meelevende berichten en troostende woorden. Wij voelen ons gesteund door dit alles.
Erwin & Jacqueline Gravesteijn
Helma & Jan Nieuwstad-Gravesteijn
en de kleinkinderen
 
Pionierservaring
Een bijzondere week is dit voor ons. Er gebeurd veel in Perron en de Oosterkerk. Afgelopen zondag waren er nieuwe mensen in de Perronmeeting en komende zondag hopen er weer nieuwe mensen te zijn. Dit keer zijn het mensen die via de huiswerkbegeleiding van Perron 1 de Perronmeeting weten te vinden. Ook zijn we in gesprek geweest met een fonds die ons voor dit jaar
€ 5.000,- heeft toegezegd voor het nieuwe project: Gezin – School – Kerk.
Grote reden tot dankbaarheid. Het was ook de week van biddag. Bijzonder om afgelopen woensdag in de kerk te zijn en met de kinderen na te denken over wat bidden is. Bidden is zuurstof voor het leven.
Mooi dat ik door de kinderen zelf werd gecorrigeerd. Ik noemde dat God drie dingen erg belangrijk vindt. Dat we in Jezus geloven (Johannes 3 vers 16), op Hem gaan lijken (Romeinen 8 vers 29) en dat we de goede werken doen die God heeft voorbereid (Efeze 2 vers 10). ‘U vergeet iets, er is nog iets wat God heel belangrijk vindt……bidden!’
Wat is het toch belangrijk om ook het geloof van kinderen uiterst serieus te nemen en goed naar ze te luisteren. 
 
Met vriendelijke groet,
 
Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl 
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer