Uitnodiging Perronmeeting 11 april

By april 9, 2021Perronmeeting

Thema: Opstanding in quarantaine

Ken jij nog iemand die niet in quarantaine heeft gezeten? Ook de leerlingen van Jezus moeten eraan geloven. De leerlingen van Jezus zitten in zelfisolatie. Ze hebben zichzelf opgesloten in een huis in Jeruzalem. Toch verschijnt Jezus daar in hun midden. Alleen Thomas is er op dat moment niet bij. En hij gelooft het niet. Maakt dat Thomas tot een ongelovige thomas? Of is het terecht dat hij naar bewijzen, naar bevestiging van zijn geloof vraagt? Over deze vragen denken we na a.s. zondag in onze Perronmeeting. We lezen uit Johannes 20 vers 19 – 29 en dominee Jaap van den Akker is onze spreker. Welkom!

Crèche

Er is weer crèche voor de jongste kinderen. Dit is in de zaal van de oppas op de begane grond. 

Kidsmeeting

Deze keer gaan we op reis met Paulus. We luisteren naar het verhaal en gaan zelf in een spel ook een koffer vullen met spullen. Wie de koffer vol heeft, is ook klaar om op reis te gaan. Nelleke en Mijke zijn de leiding en jullie zijn gelijk bij de start welkom in de zaal naast de oppas op de begane grond.

Hart4U

Komende zondag is er weer Hart4U om 17.00 uur in de Oosterkerk. De spreker is dit keer Timo Hagendijk over het onderwerp: ‘The end’. Als er ooit een bazuin klinkt dan betekent dat het einde van onze werkelijkheid. 

Kijk je er naar uit? Of zie je er tegen op? Ik kan me zo voorstellen dat je er liever niet mee bezig bent. Je staat vol in het leven of wil juist naar die volheid terug. Afgelopen week hoorden we van mensen die plotseling aan hun ‘einde’ van hun leven toekwamen. Dat ken hen gebeuren, maar dat kan ook ons gebeuren. Paulus geeft ons in 1 Korinthe 15 vers 50 – 58 een inkijkje in het einde, wat nooit het einde is. Schrijf je in of kijk en doe online mee! 

Pionierservaring

Het is donderdag. Het wil deze week maar niet lukken om van de Stille Week los te komen. Wat was het mooi. Al mijmerend loop ik naar de kerk. Onderweg in het kanaal zie ik een moedereend met veel kuikens haastig op zoek naar eten, achterna gezeten door een Meerkoet die de hele familie als indringers ziet. Een tijdje later kom ik aan bij de kerk. De Voedselbank is in volle gang. Dit keer is er brood binnengekomen. Veel brood. We hebben uiteindelijk een winkelwagen vol met broden over. Koortsachtig zoeken we naar adressen waar het brood goed terecht kan komen. Vaak krijgen we ‘nee’ te horen. Mensen zijn al verzadigd. Hoe dankbaar zijn we dan ook als we op een gezin stuiten die met de kar wel raad weet. Dat is dan ook precies wat zo mooi is aan het Pionierswerk. Het geeft zoveel voldoening om mensen ook in hun praktische behoefte te kunnen voorzien. Maar ik weet ook gelijk waarom ik de Stille Week zo lastig kan loslaten. Ik bemerkte een enorme honger naar goed voedsel. Mensen die er in de kerk of achter het scherm er echt voor zijn gaan zitten om woorden van God te horen. Zo graag wil ik dan nu gelijk doorstarten met een Alphacursus. Wat hoop ik toch dat we over een aantal weken weer echt meer mogen en kunnen. 

Met vriendelijke groet,

Timo Hagendijk

Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com

T: 06-50.954.628

W: perronoosterheem.nl 

Vrije dag: woensdag

Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk

Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer