Uitnodiging

By januari 1, 2021Perronmeeting

Perronmeeting 3 januari

Thema: ‘Last van jeuk?!’ 

Zondag 3 januari ‘Last van jeuk?!’
Iedereen heeft wel eens last van jeuk. Irritant is dat. Je hoort bijvoorbeeld over luizen en het begint spontaan te kriebelen op je hoofd. Soms kan wat iemand tegen je zegt ook behoorlijk jeuken. Zo hoorden we afgelopen zondag dat minister Hugo de Jonge zegt dat komend jaar ‘een mooier jaar wordt en dat dit zeker is’. Bij mij jeukten die woorden toen ik ze las. Zondag lezen we verder uit de brief die Petrus heeft geschreven aan christenen die uit elkaar geslagen zijn. Verstrooid. Misschien zelfs op de vlucht. Aan hen schrijft hij dat God ons behoorlijk kan irriteren. Nog erger misschien dan jeuk. Timo Hagendijk is de spreker en we lezen 1 Petrus 2 vers 1 – 10. Helaas mogen we niet bij elkaar komen, maar gelukkig kunnen we via YouTube de dienst ‘live’ of later op onze eigen tijd bekijken. We starten om 11.30 uur met de uitzending. 

Wilt U live meekijken?
 Klik dan op het YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ 

Een nieuw jaar!
Wat bijzonder dat we een nieuw jaar zijn ingegaan. Meer dan ooit zijn we ons van onze kwetsbaarheid bewust geworden. Misschien zien we naar dit jaar uit en hebben we ondanks alles grote plannen. Misschien zien we er als een berg tegenop. Hoe het ook is: God is niet veranderd. Hij wil ook dit jaar weer tijd met u doorbrengen. Hij wil alles van u horen. Margret en ik wensen u en jullie voor het nieuwe jaar Gods nabijheid toe! 

Meeleven
Jacqueline en Erwin Gravesteijn zien al een tijd de gezondheid van de vader van Erwin sterk achteruit gaan. Inmiddels is hij opgenomen in het hospice. We bidden om troost en kracht voor de dagen die komen. 
Verschillende mensen in onze Perrongemeenschap die niet persë bij naam willen worden genoemd kampen met hun gezondheid of maken zich zorgen over de gezondheid van mensen die hen lief zijn. Ze moesten plots langs de eerste hulp of kregen een moeilijke uitslag te horen. We bidden om genezing en herstel of om kracht om te dragen wat zo zwaar valt. 

Oproep gebedspunten
Tijdens de Perronmeeting zijn we gewend om te bidden voor gebedspunten die u aangeeft. Vorig jaar hebben we tijdens de eerste meeting van het nieuwe jaar zelfs voor elkaar in kleine groepjes gebeden. Wat hadden we dat graag dit jaar weer gedaan! Voor komende zondag is er nu de gelegenheid om uw gebedspunten door te geven aan Timo via 06-50954628 of pionier.oosterheem@gmail.com

Terugblik Kerst
Heeft u de kerstdiensten gezien? Wat was het bijzonder om toch in deze diensten mensen te zien die al een hele tijd niet in de kerk waren geweest. Met Kerstnacht was er zelfs een gezin die al twintig jaar niet naar de kerk waren geweest. Helaas was het technisch niet mogelijk om via YouTube het koken van Fred en Timo in beeld te brengen. Maar liefst 24 soeppakketten zijn verkocht en met extra giften haalden we € 225,- op. Iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de diensten en activiteiten rond Kerst willen we heel hartelijk danken! God werd mens. Voor onze redding. Wat een feest!

Storing in de digitale uitzending?!
U heeft misschien ervaren dat sommige digitale uitzendingen niet zo goed verlopen. Dit heeft te maken o.a. met nieuwe software. Technisch gezien is er in korte tijd veel veranderd. Door een speciale commissie en het beamteam wordt op dit moment heel hard gewerkt om de uitzending zo goed mogelijk te verzorgen. Heeft u hierover vragen of opmerkingen? Dan kunt u zich bij mij melden, dan geef ik het door aan de betrokkenen. Het mailadres is: pionier.oosterheem@gmail.com

Pionierservaring
Ik ben het nieuwe jaar met een fout begonnen. Op zondagmorgen mag ik eerst een dienst leiden in Bergschenhoek om daarna de Perronmeeting te verzorgen. Ik werd afgelopen week ook gebeld door een kerk in Uitwijk (tja, waar ligt dat?) waar de liturgie van zondagmorgen bleef. Dat zijn van die momenten dat je wel door de grond kan zakken. Een dubbele afspraak gemaakt. Wat zou ik graag op alle plekken tegelijk willen zijn, maar dat gaat helaas niet. Dat verlangen om ergens te zijn kwamen Fred en ik ook tegen toen we op woensdag voor Kerst de soeppakketten verkochten. Van een afstand zaten we te bekijken hoe hard de vrijwilligers werken voor de Voedselbank. Ineens stond er een gezin voor onze neus. Ze wilden zo graag naar de Kerstnachtdienst. Een uur later stond er een man voor de deur met hetzelfde verzoek. Mensen die naar de kerk komen om te vragen of ze naar de kerkdienst mogen komen. Het moet niet gekker worden! Wat is God goed. Hij brengt mensen op ons pad. Dat is echt een gebedsverhoring.  

Wilt u contact? 
Neem contact op met Timo Hagendijk en bezoek onze nieuwe website: perronoosterheem.nl

Met vriendelijke groet,
Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterker
T: 06-50954628
E: pionier.oosterheem@gmail.com