Uitnodiging

By december 4, 2020Perronmeeting

Perronmeeting zondag 6 december  
Thema: ‘Een belofte’

Perronmeeting zondag 6 december ‘Advent in tijden van onzekerheid’ 
Je loopt door de straat en vlak achter je hoor je iemand kuchen. Je staat in de winkel om je brood te halen en ineens krijgt iemand naast je een niesbui. Niezen en kuchen. Het maakt veel mensen bang en onzeker. Je checkt jezelf. Als ik maar gezond ben.
Maria in Nazareth is ook bang en onzeker. In haar geval komt dit door een boodschapper uit de hemel. Wie zou niet bang en onzeker worden als er plotseling een engel in je huis staat. Maria krijgt de belofte van een engel, dat een Kind zal krijgen. In plaats van dat ze blijft bij haar angst en onzekerheid, staat ze open voor de boodschap die ze krijgt . Ze zegt zonder aarzelen in geloof ‘Ja!’ tegen Gods belofte. Ook al begrijpt ze niet hoe dat kan en moet! Ton Spek mag weer de spreker zijn. De ‘perronband’ zal dit keer weer zorgen voor de muziek. Ook de zandtovenaar vertelt een verhaal. Om 11.15 uur staan de deuren van de Oosterkerk open en om 11.30 uur begint de meeting. Hartelijk welkom! 

Wil je Live-meekijken?
 Klik dan op het YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ 

Aanmelden:
Heb je je nog niet aangemeld, klik dan op deze link, zodat u zich kunt aanmelden als u naar de Perronmeeting komt.
Mocht er namelijk achteraf gezien iemand besmet blijken, kunnen we u daarover informeren.
https://www.perron-oosterheem.nl/aanmelden-kerkdienst/

Pionierservaring
Iedere woensdagmiddag komen zo’n 25 ouderen lunchen in de Oosterkerk. Een gezellige club mensen die er naar uitkijken om in deze tijden van onzekerheid en eenzaamheid mensen te ontmoeten en te spreken. Sinds kort zijn er ook weer nieuwe mensen bijgekomen. Via ‘Happy Hour’ is een meneer in aanraking gekomen met de Oosterkerk en Perron Oosterheem. Hij was doorverwezen door Christa Tas van Palet Welzijn. Afgelopen woensdag raakten we aan de praat. Hij is atheïst en humanist. Een technische man. Die niet makkelijk kan geloven, omdat hij eerst bewijzen wil zien. Zo kan meneer niet geloven dat God mens is geworden, omdat hij vindt dat de Bijbel door mensen is bedacht. Ook hebben de mensen volgens hem God uitgevonden en niet andersom. Het bijzondere was dat het een open gesprek was tussen ons. We wisselden standpunten uit en prikkelden elkaar met vragen. De twee dames die aan tafel zaten luisterden aandachtig mee. Al een jaar kom ik regelmatig op de lunch. Het was één van de eerste keren dat we het op deze manier ongedwongen over het geloof konden hebben.
De dag ervoor gaf Johan van Oeveren voor de tweede keer een klassiek concert. De eerste keer was er één bezoeker. Nu waren het er elf. Ook nu waren er mensen die nog nooit in de kerk zijn geweest. Ik ben benieuwd hoe God via de lunch en via de concerten werkt in de levens van deze mensen. Zullen we voor hen bidden? 

Contactadres: 
Timo Hagendijk 
T: 06-50954628
E: pionier.oosterheem@gmail.com