Perronmeeting 20 december

By december 18, 2020Perronmeeting

Uitnodiging
Thema: ‘Elke dag is het Kerst’
 

Uitnodiging Perronmeeting zondag 20 december 
‘Wat een bijzonder thema is dit, ”Elke dag is het Kerst’. Het thema is opgegeven door Hans Alles. Hans verzorgt zondag ook de meditatie. In die meditatie neemt Hans ons mee in het dagelijks leven van een 40 jarige mevrouw. Een mevrouw die de mensen niet aan durfde te kijken, en als iemand haar aansprak begon ze te stotteren.
Nee, we gaan u niet verder  informeren over het verhaal dat Hans Alles met ons gaat delen. 
Kijk en luister zondagmorgen. Zeker ook naar de mooie liederen die alles met het thema te maken hebben.

Wilt U live meekijken?
 Klik dan op het YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ 

Perronnieuws

Helaas kunnen we ons i.v.m. de lockdown voorlopig niet aanmelden voor de meetings. De komende meetings zijn alleen via YouTube te volgen. Alleen met de Kerstnachtdienst maken we voor sommige mensen een uitzondering. Wij hopen en bidden dat de besmettingen in Zoetermeer snel zullen dalen. Activiteiten zoals de Inloop op dinsdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur en de Ontmoetingslunch voor ouderen op woensdagmiddag om 12.30 uur gaan wel door. Zo proberen we de ergste eenzaamheid te bestrijden. Pas goed op uzelf en elkaar. 

NIEUWE WEBSITE
Er is een nieuwe website. Nieuwsgierig?
Neem een kijkje op www.perronoosterheem.nl. Ondanks dat we er nog bezig zijn, zijn we nu al erg trots op het resultaat. 

HULP GEVRAAGD
Aanstaande maandag 24 december om 11.00 uur worden er in de hele week Oosterheem Kerstkaarten van het Wijkteam Oosterheem en Perronfolders verspreid in de wijk. Wij zoeken vrijwilligers die ons willen helpen bij de verspreiding,  want het gaat om erg veel adressen. Wilt u meehelpen? Geef u op bij Timo Hagendijk: pionier.oosterheem@gmail.com.
Komt de tijd niet uit, maar kunt u op een ander tijdstip voor Kerst ons helpen? Dan bent u ook van harte welkom. 

Pionierservaring  
Ik vind het maar vreemd. Ik ben afgelopen week erg druk geweest met mensen UIT de kerk te praten i.p.v. IN de kerk. Ook merk ik dat de verschillen over deze lockdown onder de mensen groter zijn dan aan het begin van COVID-19. We snakken hoe we er ook in staan naar een tijd zonder virus. Zelf had ik het afgelopen week erg druk. Weer het hele Kerstprogramma opnieuw doordenken bijvoorbeeld. We zaten met een aantal mensen de kerstnachtdienst voor te bereiden. In de kerkzaal werd er geoefend. Er werd prachtig gezongen. Het was onweerstaanbaar. We stopten met vergaderen en luisterden naar het lied wat werd gezongen. Het raakte ons diep. We hopen en bidden dat we thuis door de onlinediensten net zo aangeraakt worden als wij afgelopen week in de kerk. God geeft Zijn Zoon Jezus als licht in een duistere wereld. Bij Hem mogen we het zoeken. Hij is de enige die redt! 

HOE VIEREN WE KERST?   
Digitaal kerstdiner  
Op kerstavond 24/12 gaan we met elkaar eten!
Dit doen we dit jaar op een bijzondere manier. U kunt zich tot zondag 20 december 22.00 uur aanmelden voor het ontvangen van een soeppakket. De kosten per pakket zijn minimaal €5,- en u kunt er met 4 personen van eten. Alles wat u meer voor het pakket betaalt, komt ten goede aan het werk van het Perron. Van 18.00 – 19.30 uur is er een onlineprogramma zodat u tegelijk met Timo Hagendijk en Fred Cammeraat de maaltijd uit het soeppakket kunt klaarmaken en daarna kunt eten.
Tijdens dit onlineprogramma ziet u ook de andere deelnemers én zal uw kerstkennis worden getest d.m.v. een quiz :-). Na aanmelding via de aanmeldpagina op de website ontvangt u een link voor het onlineprogramma en informatie over de betaalwijze. 
Via deze link kunt u zich aanmelden: https://www.perron-oosterheem.nl/aanmelden-kerkdienst/ 
Zie ook de flyer aan de onderzijde van deze mail. 

Kerstavond: dienst 20.30 uur

LOCKDOWN

  • Helaas mogen we maar 30 mensen uitnodigen voor de kerstnachtdienst. Het pastorale team zal contact opnemen met bezoekers van de Perronmeeting om een aantal uit te nodigen. 
  • Timo Hagendijk is de spreker en het thema is “AFSTAND HOUDEN”. Verschillende musici leveren een bijdrage aan deze dienst.   

De dienst online volgen

  • Kijkt u de dienst online? Denk erover na om iemand uit uw omgeving uit te nodigen om samen met u mee te kijken.  

1e kerstdag: 10.30 uur online 

  • Helaas kunnen we deze dienst als Perron Oosterheem alleen online de dienst volgen. Door de maatregelen is het niet mogelijk om deze dienst te bezoeken.
  • Kijkt u de dienst online? Denk erover na om iemand uit uw omgeving uit te nodigen om samen met u mee te kijken.   

Wilt u contact met Timo Hagendijk?
T: 06-50954628
E: pionier.oosterheem@gmail.com 
 
Met vriendelijke groet,
 Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk
T: 06-50954628
E: pionier.oosterheem@gmail.com