Perronmeeting 10 januari

By januari 8, 2021Perronmeeting

Uitnodiging
Thema: Is God met ons ?

Is God met ons? 
Nu de kerstboom waarschijnlijk weer opgeborgen is en de eerste goede voornemens misschien al gesneuveld zijn, is het een goed moment om eens stil te staan bij wat er ‘overblijft’ van Kerst.
Middenin de lockdown en alles wat dat met zich meebrengt, stellen we onszelf de vraag: wat betekent het eigenlijk dat God met ons is? Een tekst uit Jesaja 40 en het verhaal van de doop van Jezus (Lukas 3) helpen ons op weg. 
Van harte welkom om deze Perronmeeting online mee te vieren. We beginnen om 11.30 uur. Martijn de Jong is onze spreker. 

Wil je live meekijken?
 Klik dan op het YouTube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ 

Meeleven  
– We hebben gebeden voor de familie van Andre en Viola Bos, (Sneekermeer 40 2729 PG). Bij het zusje van Viola en haar man is hun eerste kindje levenloos geboren.
Na ruim dertig weken zwangerschap kwam er een einde aan de blijde verwachting. Psalm 139 stond in de afscheidsdienst centraal. Daar staat dat God het begin van het leven is en dat Hij ons in de baarmoeder heeft geborduurd.
Hij staat aan het begin, maar ook aan het einde van ons leven. Een troost bij het intense verdriet wat er is. We bidden voor de ouders dat ze de kracht krijgen om dit verlies te dragen en dat zij ook ervaren dat God met hen is. 

– Henny de Jeu, (Oosterheemplein 439, 2721 NG) heeft haar middenvoetsbeentje gebroken. Er volgt nog een onderzoek naar hoe de breuk is ontstaan.

Pianoconcert
Dinsdag 12 januari van 13.00 uur – 13.45 uur speelt Johan van Oeveren weer mooie herkenbare klassieke muziek in de Oosterkerk voor mensen die het alleen thuis zijn zat zijn. Hij speelt werken van componisten die muziek hebben gemaakt speciaal voor kinderen. Welkom!

Pionierservaring
Ik snapte er geen bal van. En maar gelukkig ook. We waren met erg veel mensen van het beamteam in gesprek over hoe alles gaat en waarom sommige dingen niet zo lekker lopen.
Vervolgens ging het beamteam in gesprek hoe ze het oplossen. Daarvoor gebruiken ze woorden die ik niet eens kan onthouden. Voor mij is het Chinees. Ieder zo z’n talenten. Wat geweldig dat we gezegend zijn met mensen die hier verstand van hebben. Op dit moment zijn zij het meest missionaire team van de kerk. We zijn nog wel even afhankelijk van digitale uitzendingen. Zij zorgen ervoor dat in beeld en geluid wordt doorgegeven wat er gezegd en gezongen wordt. Mooi om te zien dat er zoveel mensen wekelijks kijken. Hopelijk klinkt het niet als ‘chinees’, maar spreekt het de taal van het hart.
God is op ons hart uit. Bedenkt deze zondag weer eens naar wie je een dienst kan doorsturen die nog niet zo bekend met God is.
Wat zou het mooi zijn als we na deze online tijd we nieuwe mensen in de kerk mogen ontmoeten.  

Met vriendelijke groet,
Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer