Uitnodiging Perronmeeting 14 februari

By februari 12, 2021Perronmeeting

Thema: Muilkorven

Als tiener moest ik er ook aan geloven. Een bijbaantje. Het werd een kerkbode rondbrengen op boerderijen tussen Ede en Lunteren. Als ik dan vrijdag van Veenendaal naar Ede uit school was gefietst, kon ik daarna weer op de fiets voor nog eens 15 kilometer. In de zomer geen probleem, maar in de vrieskou had ik er meer moeite mee.
Veel adressen had ik zo bezorgd. Er waren echter ook boerderijen met angstaanjagende honden. De boer had de riem van het beest zo lang gemaakt dat de tanden van het beest tot het randje van de brievenbus kwamen. Ik had liever gehad dat de boer de maatregel had genomen om het beest te muilkorven. 
Zondag kijken we naar de overheid. Zij nemen ook maatregelen. Maatregelen om boosdoeners te muilkorven, maar ook om goed gedrag te belonen. Vandaag denken we na waarom wij als christenen ook luisteren naar de overheid en niet ons eigen gang gaan. We lezen 1 Petrus 2 vers 11 – 17.
Timo Hagendijk is de spreker.
Om 11.30 starten we de digitale uitzending en je kunt ons volgen via YouTube: (https://www.youtube.com/channel/UCtxVAYAOTSIRZpIK0dJCkXQ)
of Kerkdienstgemist.nl. 
Welkom!

Meeleven
Ans Oranje (Shetland 32, 2721 HD) tobt met haar gezondheid. Ze moet nog steeds wachten op een heupoperatie en heeft daardoor erg veel pijn. Er zijn ook problemen met de longen, waardoor ze Prednison moet gebruiken. Ondanks dat mag Ans zondag haar verjaardag vieren. Een kaartje zal haar goed doen.
Roberte Everts (Prinses Beatrixstraat 1, 2731 GA Benthuizen) heeft te kampen met een burn-out. Ze ervaart erg veel stress van haar werk. We bidden voor haar om nieuwe kracht.
Jeroen Knoester (Hazerswoudestraat 330, 2729 EP) mag bijna beginnen op zijn nieuwe werk. Daar ziet hij erg naar uit. Door alle maatregelen rondom corona ziet hij zeer weinig mensen. 
Henny de Jeu (Oosterheemplein 439, 2721 NG) komt gelukkig weer wat meer op krachten. 
Jelte Zuurveld (Rhonestroom 17, 2721 CD) is actief op zoek naar God. Dat ervaren we als een wonder. We bidden dat hij deze positieve weg zal mogen vasthouden en een plekje zal vinden in onze gemeenschap. 
We bidden voor de ouderen die hele dagen tussen vier dezelfde muren zitten en zich daardoor mentaal en in gezondheid achteruit voelen gaan.
We bidden om kracht. 

Maaltijdenservice
Deze week zijn er maar liefst meer dan 30 maaltijden uitgedeeld aan ouderen. We gaan hier nog wel even mee door al zien we met elkaar erg uit naar het moment waarop we weer in de Oosterkerk naar de lunch kunnen. Mocht u voor woensdag een maaltijd (4 euro p.p.) willen bestellen: neem contact op met Timo. 

Project Gezin School Kerk
Wat fijn om van u positieve reacties te krijgen op dit nieuwe project. Op dit moment zijn we druk bezig om een kernteam te vormen die hier leiding aan gaat geven. Het plan is om een ‘menukaart’ te maken en daarover met de scholen in gesprek te gaan. We zijn erg benieuwd of zij daar net zo enthousiast van worden.  Heeft u nog goede ideeën of vragen? Neem contact met André Bos of Timo. 

Pionierservaring
‘Hoe is het?’ ‘Saai’ hoor ik mezelf zeggen. Niet dat ik niets te doen heb. Er is genoeg te doen. Maar het werk waar ik energie van krijg ligt stil: fysiek samenkomen in een groep en met elkaar in gesprek zijn of iets leuks doen. Wat kijk ik daarnaar uit. Het zal vast ook wel weer wennen zijn om met veel personen in dezelfde ruimte te zijn. Wat zou het fijn zijn als we een stuk verder zijn met de inentingen.
Al mijmerend open ik mijn mail. Een mail van Rein Algera. Hij mocht vanwege zijn functie als geestelijk verzorger bij Florence zijn ‘prik’ al gaan halen. Hij beschrijft in een mail zijn ervaringen. Hoe degelijk en comfortabel het voor hem verliep en hoe dat begon te knagen.
Hij schrijft ‘Al die vluchtelingen. Ik had die morgen een stuk gelezen over kapotgewaaide en verbrande tenten. De kou. Een overstroming. het ontbreken van redelijk eten. Ellenlange wachttijden. Dodelijk uitzichtloosheid. Dat schuurde, daar in die de lelijke tent met overdadige begeleiding. Er zijn plannen om 500 Lesbos-vluchtelingen in Nederland op te vangen.
Maar dat kan niet. Op 17,5 miljoen Nederlanders kunnen die er niet meer bij, helaas. Er is geen ruimte en geen geld voor. Maar we bedoelen natuurlijk: we hebben er geen ruimte en geen geld voor over. Want als we het belangrijk genoeg vinden, kan er ineens heel veel, heeft de coronacrisis bewezen.
Het kwartiertje wachten was nog niet om, dus pakte ik mijn mobiel. Even de mail bekijken. Wat blijkt? Ik kan de reiskosten naar het Ado-stadion declareren. Ook voor de tweede inenting over drie weken. Daarnaast worden zes uur werktijd vergoed. (…)
Nou, dacht ik toen, dat ga ik naar boven afronden en doorsturen naar Lesbos.’ Door zo’n mail veranderd mijn leven van saai – in geraakt en – aan het denken gezet worden.
Als ik aan de beurt ben: wie zal ik eens blij maken met dat geld? 

Met vriendelijke groet,
Timo Hagendijk
Missionair Pionier Perron Oosterheem en de Oosterkerk

E: pionier.oosterheem@gmail.com
T: 06-50.954.628
W: perronoosterheem.nl
Vrije dag: woensdag
Perron Oosterheem – locatie: Perron Centrum/Oosterkerk
Oosterheemplein 320, 2721 ND Zoetermeer