Hoe maak ik mijn omgeving mooier? // Perronmeeting 8 april

By april 5, 2018Perronmeetings
mensen-van-de-weg

In bijna iedereen schuilt een idealist. Onrecht in de wereld raakt eigenlijk iedereen. Bijna niemand kan onbewogen kijken naar een kind dat honger heeft. Of horen over moderne slavernij zonder onrustig te worden.

En dat zijn nog de grote dingen ver weg. Ook dichtbij voelt iedereen wel het verlangen dat het anders kan, beter. We willen graag dat er geen criminaliteit is in onze buurt. Dat het er netjes en opgeruimd is. Dat mensen zich welkom bij je voelen.

Sommige mensen doen er veel aan, anderen minder, maar iedereen kent wel dat verlangen. Wie een baan heeft puur voor het geld, raakt vaak na een tijdje onrustig. Zou je niet iets kunnen doen dat ook echt zin heeft, betekenis?

Het kan zijn dat je wat cynisch bent geworden en je verlangen hebt weggestopt. Misschien ben je teleurgesteld. ‘De wereld’ verbeteren is zo groot. De dingen veranderen zo traag. Kunnen ze wel echt veranderen?

Zondag denken met elkaar na over de vraag: Hoe maak ik mijn omgeving mooier? Eerst maar eens onze eigen omgeving, want ‘de wereld’, dat is wel erg groot. We laten ons onder andere inspireren door de houding van Jezus tijdens zijn laatste maaltijd voor Hij stierf. Arte verzorgt de overdenking.

We ontmoeten elkaar zondag in basisschool de Oranjerie. We starten om 11.15 uur met de meeting, maar vanaf 11.00 is er al alle ruimte voor ontmoeting. Er is kinderopvang voor de kinderen t/m 8 jaar. Welkom!

Mensen van de weg
Vanavond is er een wandeling waarin we nadenken over dezelfde levensvraag als zondag, welkom!
5 april, 19:15, Oosterheemplein 320