Wij zijn aarde // Maaltijdmeeting 30 december

plastic-op-strand

Deze week was in het nieuws dat dagelijks tienduizenden kilo’s plastic de stranden van Bali overspoelen gedurende het regenseizoen. Er stond een foto bij van een strand vol plastic. We zien wel vaker van dit soort beelden in het nieuws, toch schrok ik ervan. Misschien herkent u dat wel. Dit soort nieuws lijkt een refrein te worden, het komt steeds terug. De aarde laat merken dat het niet vergeten wil worden, de planeet dringt zich aan ons op en roept: ik ben er ook nog! Neem afgelopen zomer. In plaats van de groene vochtige oase die Nederland altijd rond de zomer is, zagen wij een dor, bruin en uitgeput landschap om ons heen. 

Wie het nieuws volgt weet: deze zomer was geen lokaal fenomeen. Over het gehele noordelijk halfrond is men geconfronteerd met extreme hitte en droogte. Bosbranden in Zweden, Griekenland, Noord-Amerika en zelfs de Noordpool. De hittegolf eiste levens in Japan, Algerije en Canada. De aarde laat van zich horen.

De aarde houdt ons een spiegel voor. Zijn wij wel goed bezig? Aan het einde van 2018 willen we hier in de Perronmeeting bij stilstaan. Wat is onze relatie met de planeet waar we op wonen?

Zondag is er aan het einde van de Perronmeeting een maaltijd, het is de bedoeling dat we allemaal wat lekkers meenemen om met elkaar van te genieten. Lekker en leuk!

Van harte welkom in de Perronmeeting! Arte Havenaar is onze spreker. We ontmoeten elkaar in de bovenzaal van de Oosterkerk (Oosterheemplein 320). De koffie staat klaar om 11:05 en de meeting begint om 11:15. Er is kinderopvang voor de kinderen t/m 8 jaar.